Karamele

KARAMELE

KARAMELE

Kada kažemo karamela, pomislimo na mali, smeđi, mekani slatkiš koji se topi u ustima, ali to nije njen jedini oblik.

Vrste karamela

Karamele mogu, ustvari, imati različite teksture. Proizvođači karamela koriste termin "kratke" za karakterizaciju karamela koje su previše mekane ili "duge" za karamele koje su prilično gumenaste... Takođe, karamela se, osim kao bombona može naći i u obliku sirupa koji je ukusna varijanta dopune drugih slatkiša.

Karamele su, na neki način, slične  drugim bombonama, jer su u osnovi ovog slatkiša šećer, sirup i voda. Međutim, karamele se razlikuju jer sadrže mleko i mast. Karamele su mekše, jer su pripremljene na nižoj temperaturi od tvrdih bombona (na približno 118° C) i sadrže više vlage. Zbog ove mekane teksture, karamela se može izvući na nižim temperaturama, umetnuti u kalup i staviti u druge slatkiše. Delovanje topline na mleko, u saradnji sa šećerom, daje tipično karamelast ukus i teksturu ovim poslasticama.kaRAMELE

Postoje brojni tipovi karamel bombona, a najčešći je karamela sa ukusom vanile; čokolada karamele imaju malo čokolade u sebi, dok su javor karamele one s melasom smeđeg šećera i pavlakom i može se reći da su najukusnije. Osim čuvenih trgovina ovim slatkišima, karamele prilično lako možete napraviti i u domaćoj varijanti.

Različite vrste karamela, takođe, uključuju svetle i tamne karamele. Ove različite vrste, takođe, imaju vrlo različite načine pripreme. Tamna karamela je najčešći proizvod; to je ono što se obično kupuje u trgovinama. Svetle karamele se češće koriste za dekoracije ili dodavanje u druge poslastice.
Postoje stotine, ako ne i hiljade varijacija ukusa i tekstura u različitim vrstama karamela.


Kontakt informacije

Naziv kompanije:
FOCI CUKI

Adresa:
Sv. Marković 3

Kontakt telefon:
069 1606 170

E-mail:
edit.karamell@gmail.com

Društvene mreže

Vesti iz kompanije

Kuća slatkiša FOCI CUKI

06.12.2016.

Detaljnije