Novogodišnji medenjaci

Približavaju nam se najlepši praznici u godini. Ulepšajmo ih još više novogodišnjim kolačićima

Medenjaci nisu previše slatki, na njihov ukus utiču začini. Njihovo poreklo takođe nije povezano sa Božićem, a nisu izmišljeni ni u Nirnbergu, niti Ahenu. Prvi medenjaci napravljeni su pre nekoliko vekova na Orijentu. Orijentalni začini, naročito biber, daju medenjacima specifičan ukus. Kako je vreme prolazilo, „kolač sa biberom“ je postao fino pecivo. Kod Fajlersa u Koburgu majstorski medenjaci, kako se danas nazivaju, umešeni su rukama:

„Probajte malo!“ – „Ukusno, zar ne!“ Kad ga zagrizete osetićete ukus oraha, lesnika“…Aroma je veoma fina, prijatna, medenjak se topi pod zubima nije ni isuviše mek, ni tvrd… Iskreno rečeno, ukus je drugačiji od onih medenjaka koji su u ponudi velikih trgovinskih lanaca.“


Peter Fajler je majstor za fina peciva i današnji vlasnik Fajlersa. Kada je osnovana firma, njego pradeda imao je titulu dvorskog snabdevača pecivom i dvorskog poslastičara. Priznanje je dobio od vojvode Alfreda od Saksonije – Koburg i Gota krajem 19-tog veka:

„Dvorski pekar je onaj ko pecivom snabdeva dvor. Priznanje se odnosi na firmu koja je osim sa hlebom i pecivom vlastelu snabdevala i konditorskim proizvodima“, pojašnjava Peter Faler.


Novogodišnji medenjci

 

Foci Cuki 

Sv. Markovića 3., 24417 Martonos (Szerbia)

( Žele, gumeni bomboni raznih ukusa, ratluk, orasnice, medeno srce, medenjaci, slatki ukrasi za jelku, salon bombone)


 
 
 |BOMBONE FOCI CUKI| BOMBONE FOCI CUKI| BOMBONE FOCI CUKI|


Kontakt informacije

Naziv kompanije:
FOCI CUKI

Adresa:
Sv. Marković 3

Kontakt telefon:
069 1606 170

E-mail:
edit.karamell@gmail.com

Društvene mreže

Vesti iz kompanije

Kuća slatkiša FOCI CUKI

06.12.2016.

Detaljnije